نگرانی از ورود فاضلاب بیش از ۵۰ روستا به آب شرب سنندج دو سال است مردم این شهر را با چالش مواجه کرده است، مردم برای تامین حداقل آب شرب، گرفتار و سرگردان کوه و بیابان شده اند.
داستان ادامه دار طعم و بوی نامطبوع آب در کردستان به ویژه سنندج بیش از دوسال است مردم را به شدت رنج میدهد و این در حالی است که شرکت آب و فاضلاب کردستان بارها ضمن اذعان به تغییر طعم آب شرب سنندج بر سلامت آن تاکید دارد، اما در این شهر کسی از وضعیت آب شرب راضی نیست.
کارشناسان معتقدند راهکار رفع طعم و بوی نامطبوع آب شرب سنندج، انتقال آب سد آزاد به تصفیه خانه سنندج و همچنین اجرای سند راهبردی بهبود کیفی منابع آب شرب است.
وجود روان آب ها، ذخایر و سدهای متعدد در کردستان این استان را در زمره استانهای پرآب کشور قرار داده است. اماوضعیت آب شرب سنندج به گونهای شده که ما را یاد همان ضرب المثل میاندازد: آب در کوزه و ما تشنه لبان میگردیم.
وعده ای که به سرانجام نرسید/آب شرب سنندج مشکل تکراری این روز ها است
از آنجا که سد وحدت (قشلاق) مهمترین منبع تامین آب شهر سنندج است مسئولان تصمیم به تغییر منبع آب شرب این شهر گرفته شد این وعدهای بود که استاندار کردستان تقریبا یک سال پیش به مردم داد.
بهمن ماه سال گذشته بود که رسماً پروژه آبرسانی از سد آزاد به تصفیه خانه آب شرب شهر سنندج آغاز شد پروژهای که قرار است که مردم این شهر را بعد چندین سال از طعم و بوی بد ونامناسب آب شرب نجات دهد.
پروژه آب رسانی سد آزاد به تصفیه خانه سنندج با حجم سالانه ۵۷ میلیون متر مکعب برای افق ۱۴۲۰ شهر سنندج با جمعیتی برابر ۷۰۰ هزار نفر در نظر گرفته شد.
با گذشت چند ماه از شروع عملیات این پروژه پیشرفت زیادی حاصل نشد، و در این میان فقط نارضایتی مردم از بوی آب شرب سنندج بیشتر شد و باعث شد مسئولین استانی و خود استاندار کردستان چندین بار به بازدید از این پروژه برود، در ادامه بازدیدهای مسئولین استانی دوماه پیش بود که معاون استاندار و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به مردم سنندج قول داد تابستان امسال، آخرین فصلی باشد که شرایط نا مناسب طعم و بوی بد آب سنندج را تحمل کنند و با بهره برداری از این پروژه آرزوی چند ساله مردم بدیل شود.
تابستان به پایان رسید، اما هنوز خبری از اتمام پروژه انتقال آب سد آزاد نبود پروژهای که قرار است در هرثانیه ۲ هزار لیتر آب به سد قشلاق سنندج برساند.
رییس سازمان برنامه و بودجه کردستان برآورد اعتبار برای کل پروژه را ۳۵۰ میلیارد تومان بیان کرده و که به گفتهی او تا به الان ۲۵۰ میلیارد تومان این اعتبار تخصیص داده شده است.
وعده ای که به سرانجام نرسید/آب شرب سنندج مشکل تکراری این روز ها است
وعدههای مسئولین از تابستان به زمستان رسید
اواخر شهریور امسال این وضعیت پروژه و مراحل ساخت آن مجددا مورد بازدید قرار گرفت و مشخص شد این پروژه نیز همانند سایر پروژهها به دلیل کمبود اعتبار پیشرفت چندانی ندارد،استاندار کردستان در بازدید از سد آزاد و سامانه انتقال آب به تصفیه خانه شهر سنندج نبود اعتبار را دلیل تاخیر در اجرای این پروژه عنوان کرد و وعده داد این طرح تا بهمن امسال به بهره برداری برسد و آب گوارا نصیب سنندجیها شود.
حال آن که این پروژه تا به الان فقط ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مرادنیا در این دیدار گفته بود به مردم قول میدهم در کوتاهترین زمان ممکن منابع اعتباری لازم را دریافت خواهم کرد.
اما آیا پروژهای که از بهمن سال گذشته تا به الان و با گذشت ۸ ماه فقط ۲۵ درصد پیشرفت داشته میتواند ظرف پنج ماه آینده صد در درصد تکمیل شود و به بهره برداری برسد.
در این میان فقط شهروندان هستند که از وضعیت موجور رنج میبرند سنندجیها چندین ماه است که آب لوله کشی را قابل خوردن نمیدانند ومطلقا برای آشامیدن از آن استفاده نمیکنند.
سنندجیها به حدی از وضعیت آب شرب ناراضی هستند که حاضرند ساعتها در صف آب بایستند و ازچشمهها دبههای آب را پُر و مایحتاج یک هفته شان را تامین کنند.
در سال جاری به دلیل کاهش بارندگیها و پایین امدن تراز اب در سد قشلاق که بر آبگیری از سد نیز اثرگذار بوده تغییر طعم و بوی آب بیشتر از قبل احساس میشود.
خیلیها با این وضعیت بد اقتصادی ترجیح میدهند که آب معدنی را جایگزین آب لوله کشی کنند و هزینههای گزافی را برای خرید آب پرداخت میکنند. البته این جایگزینی آب فقط به همین جا ختم نمیشود و چشمههایی که مردم از آن آب میآورند خود یک چالش دیگری است چرا که هیچ بهداشتی بودن آب این چشمهها مورد تایید کارشناسان نیست، اما با این حال شهروندان آب آن را به لوله کشی ترجیح میدهند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰