فضای روانی آشفته در مدیرت شهر به سود کیست؟

قریب به شش ماه پیش بود که اعضای شواری ششم شهر سنندج با رای قاطع خود یکی از منتخبین شورا را به عنوان شهردار سنندج معرفی کردند. در آن ایام متناسب با اطمینان اعضای شورا از انتخاب با تجربه ترین عضو مجموعه شورا به عنوان شهردار، کمتر کسی احتمال می داد که در مدت کوتاهی طرح سوال و استیضاح شهردار با جدیت در دستور کار شورای ششم قرار بگیرد.

فارغ از عملکرد شش ماهه مدیریت شهری سنندج و نتیجه احتمالی طرح سوال توسط مخالفان ادامه حضور شهردار این شهر – که در اختیار اعضای شورا است – آنچه در چنین فضایی می بایست مورد توجه ویژه قرار بگیرد “پرهیز جدی از هیجانی کردن فضای روانی حاکم بر مدیریت شهری” است چرا که مشکلات عدیده شهر سنندج از ترافیک رها شده، ساماندهی شکست خورده وانت های سطح شهر، ساخت و ساز غیر مجاز، نقصان کمی و کیفی فضای سبز شهری، معضل تاناکورا و صنوف مزاحم و ده ها درد کهنه دیگر، مطلقا با جنگ روانی و گل آلود کردن اوضاع قابل رسیدگی نیست، بلعکس تغییر شرایط موجود نیازمند کار تیمی شبانه روزی، همگرایی، تلاش، همدلی، برنامه و توان قابل قبول است.

فضای روانی شهر در حوزه مدیریت شهری که متناسب با شعار های دوران انتخابات کاندیدا های شورای شهر – که بعضا بدون پشتوانه و امکان تحقق مطرح می شد – پس از انتخابات در حداکثر میزان توقع و امیدواری قرار گرفت. پس از انتخابات نیز شورای ششم که با عنوان “شورای انقلابی” آغاز به کار کرد با اطمینان از امکان تغییر به میدان آمد، در چنین فضایی، برف سنگین و عدم آمادگی مدیریت شهری در مواجهه با آن، در هیبت یک بحران شهری به استقبال شهروندان آمد و به نوعی “شیره ترش اول بقالی مدیریت شهری” شد و موج نارضایتی و موج سوارانی را به میدان آورد که به نظر می رسید از شکست شورای ششم چندان نگران نباشند.

در این میان متناسب با سطح اعتراضات در شبکه های اجتماعی به عملکرد مدیریت شهری در بحران برف که کمابیش رو به کاهش بود، “صدا و سیمای استانی” مطابق معمول با تاخیری قابل توجه و پس از اطمینان از تشکیل جبهه مخالفین در بدنه شورا، در برنامه ای جنجالی به میدان آمد و با تشدید فضای روانی موجود، به صورت مشخص موجب “هزینه تراشی برای شورایی شد که با تلاش های ناکام در مسیر طرح سوال از شهردار در موضع ضعف قرار داشت” ضعفی که رهایی از آن تاکید و جدیت ادامه مسیر طرح سوال را نشانه می رفت.

فارغ از نتایج کشمکش میان مخالفان و موافقان طرح سوال و استیضاح شهردار و دلایل هر گروه برای تصمیمات خود، آنچه امروز بیش از هر چیز در فضای مدیریت شهری، مرکز آشفته استان کردستان مورد نیاز است “پرهیز از تشدید آشفتگی روانی ایجاد شده” و ” تلاش در راستای تصمیمات عقلانی و قاطع است” چرا که در کش دار شدن چنین فضای گل آلودی تنها قلاب های مشعول صید، قلاب سودجویانی است که در فضای آرام، شفاف و منطقی دستشان رو می شود و البته بازنده اصلی ماجرا ” شهری است که قرار بود آباد تر شود”!

پرهیز اعضای شورا از شرکت در بازی های سیاسی، تصمیم قاطع و مبتنی بر منافع شهر، مسوولیت پذیری در راستای عدم تداوم این فضای آشفته روانی، کمترین انتظار از شورایی است که با شعار “تغییر و شفافیت” در جریان انتخابات و پس از آن به مردم اطمینان داد که اوضاع شهر بهتر خواهد شد.