توجه به پایداری دامنه ها باهدف جلوگیری از خسارت های مالی وتلفات جانی بیشتر ضروری است
حادثه ریزش سنگی دامنه و جدا شدن و ریزش بخشی از بدنه کوه واقع در جنوب تونل ۳۳/۱ منطقه ۲ آزادراه تهران شمال در تاریخ روز اول خرداد که موجب کشته شدن ۲ نفر از کارگران، (یک نفر راننده بیل مکانیکی و یک نیروی اجرایی) گردید بنا به گفته مسئولین پروژه، بیرون از محدوده تونل اتفاق افتاده است. حجم بدنه دامنه ای جدا شده و ریزش کرده، قابل توجه بوده بطوری که دسترسی به محل حادثه را با مشکلات عدیده ای مواجه کرد. منطقه یک آزادراه تهران- شمال حد فاصل تهران تا سه راهی شهرستانک است و از سه راهی شهرستانک تا پل زنگوله به عنوان قطعه دوم این آزادراه مسیری ۲۲ کیلومتری است این قطعه از آزادراه تهران- شمال شامل ۵۷ دستگاه تونل، به طول میانگین ۳۱.۱ متر و ۳۳ دستگاه پل به طول متوسط ۳.۷۳ متر است.
دکتر علی بیت اللهی – مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفتگویی با موضوع این حادثه با رسانه تخصصی راهساز اعلام داشت:
نکته ای که در خصوص سایت حادثه دیده می توان بر اساس تعداد پل ها و تونل های قطعه ۲ آزادراه تهران-شمال گفت، اینست که این منطقه با وجود تعدد ابنیه در طول محدود ۲۲ کیلومتری، دارای مورفولوژی خشن و کوهستانی با شیب متنوع و عمدتا تند است. با توجه به لایه بندی، وجود میان لایه هایی که احتمال لغزش را افزایش می دهد و نیز با توجه به هوازدگی سطوح سنگ های مشرف به مسیر آزاد راه، احتمال وقوع زمین لغزش و سنگ افت در محدوده بمراتب بالا است و ضرورت دارد به امر پایداری دامنه ها با هدف جلوگیری از خسارت های مالی و تلفات جانی توجه بیشتری نمود. پیشنهاد می گردد در زون های با ریسک بالای ریزش سنگی و زمین لغزش ها، سنسورهای کرنش سنج، حرکت سنج با قابلیت هشدار پیش هنگام نصب نمود تا ایمنی جانی عوامل اجرا بیشتر تامین گردد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰