انتقاد استاندار کردستان از عملکرد کمیته استانی مدیریت جامع تالاب زریبار

استاندار کردستان گفت: کمیته استانی مدیریت جامع زیست محیطی تالاب بینالملی زریبار در راستای نجات این تالاب تشکیل شده اما اقدامات انجام شده در این حوزه به هیچ عنوان قابل قبول و رضایت بخش نیست. اسماعیل زارعیکوشا شامگاه روز شنبه در پنجمین جلسه کمیته استانی مدیریت جامع زیست محیطی تالاب بینالملی زریبار در مریوان با
استاندار کردستان گفت: کمیته استانی مدیریت جامع زیست محیطی تالاب بینالملی زریبار در راستای نجات این تالاب تشکیل شده اما اقدامات انجام شده در این حوزه به هیچ عنوان قابل قبول و رضایت بخش نیست.
اسماعیل زارعیکوشا شامگاه روز شنبه در پنجمین جلسه کمیته استانی مدیریت جامع زیست محیطی تالاب بینالملی زریبار در مریوان با تاکید بر اهمیت جایگاه این تالاب در استان، اظهار داشت: این کارگروه در راستای نجات تالاب زریوار تشکیل شده اما اقدامات انجام شده در این حوزه به هیچ عنوان قابل قبول و رضایت بخش نیست.
وی تشکیل جلسات مکرر کارگروه در بازه زمانی هر دوماه یکبار جهت هماهنگی میان دستگاههای متولی در راستای پیشبرد اهداف کارگروه ضروری دانست و گفت: این جلسات برای انتقاد دستگاهها از عملکرد یکدیگر و ارائه گزارشات متناقض تشکیل نمیشود و با این عملکرد دستاورد قابل قبولی نخواهد داشت.
استاندار کردستان در پایان سخنان خود از دستگاههای متولی خواست که عملکرد خود را در رابطه با مصوبات این کمیته به محیط زیست اطلاع دهند تا در جلسهای که مجدد برگزار میشود اطلاعات یکپارچه و شفاف ارائه شود.
معاون عمرانی استاندار کردستان نیز در این جلسه تالاب زریبار را میراث طبیعی گذشتگان خواند و گفت: ما حق نداریم میراثی که امروز در مریوان از گذشتگان به ما رسیده را از بین ببریم و باید بدون کمترین دستبرد به نسل آینده تحویل داده شود.
کیومرث حبیبی با اشاره به اینکه تالاب زریبار مریوان در مقطعی از سال ۹۰ دچار خشکسالی شدید شد افزود:تالاب پس از چند سال حریم خود را پس گرفته اما متاسفانه اکنون به حالت خشکسالی شدید بازگشته و میزان حجم آب از میانگین آن کمتر است.
وی با انتقاد از عدم نظام یکپارچه اطلاعاتی میان دستگاهها، افزود: متاسفانه طی دوماه اخیر اقدامات قابل توجهی برای مدیریت جامع تالاب زریبار انجام نشده است.
تالاب بینالمللی زریبار مریوان در مقطعی از سال ۹۰ دچار خشکسالی شدید شد که پس از چند سال حریم خود را پس گرفته اما متاسفانه اکنون به حالت خشکسالی شدید بازگشته و میزان حجم آب از میانگین آن کمتر است
زنگ خطری برای حیات دریاچه زریبار
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان در ادامه این نشست به تشریح عملکرد دستگاههای ذیربط کمیته جامع تالاب زریبار پرداخت و گفت: جمع بندی فاضلاب روستاهای ضلع غربی و شرقی و همچنین عدم ورود فاضلاب به محدوده تالاب، تامین تجهیزات مورد نیاز حریق نیزارهای تالاب از مهمترین اقدامات انجام شده برای حفاظت از این تالاب است.
اقبال حمیدی با تاکید بر بازنگری برنامه مدیریت جامع تالاب زریبار، اذعان کرد: وقوع ۱۲ فقره آتش سوزی شامل ۲۱۳ هکتار در سال جاری، وجود ۲۹۳ چاه غیر مجاز در محدوده دریاچه، پایین رفتن تراز آب دریاچه و ساخت و سازهای غیرمجاز زنگ خطری برای حیات این تالاب است.
لازم به ذکر است که بر اساس اظهار نظر کارشناسان محیط زیست در این جلسه حجم آب تالاب زریوار به شدت کاهش یافته است و در صورت ادامه این روند تا ۱۰ سال آینده زریباری وجود نخواهد داشت.
انتهای پیام/ ثریا صلواتی
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰