افتتاح ایستگاه پمپاژ مجتمع باغات سه روستا در سروآباد

همزمان با دهمین روز از ایام الله دهه فجر ایستگاه پمپاژ مجتمع باغات؛ روستاهای تفین، دهکانان و دزوند سفلی شهرستان سروآباد با حضور استاندار کردستان افتتاح شد. اسماعیل زارعی کوشا در مراسم افتتاح این ایستگاه پمپاژ ضمن تبریک ایام دهه مبارک فجر و افتتاح این پروژه، اظهار داشت: امروز بر سفره امنیتی نشستهایم که
همزمان با دهمین روز از ایام الله دهه فجر ایستگاه پمپاژ مجتمع باغات؛ روستاهای تفین، دهکانان و دزوند سفلی شهرستان سروآباد با حضور استاندار کردستان افتتاح شد.
اسماعیل زارعی کوشا در مراسم افتتاح این ایستگاه پمپاژ ضمن تبریک ایام دهه مبارک فجر و افتتاح این پروژه، اظهار داشت: امروز بر سفره امنیتی نشستهایم که امام راحل(ره) و شهیدان با خون پاک خود آن را به ما بخشیدهاند و باید از تمام فرصتها برای توسعه و پیشرفت این آب و خاک استفاده کرد.
وی به شخصیت و شٲن والای مردم این منطقه اشاره و عنوان کرد: امیدواریم به واسطه ظرفیتهای بیبدیل و فراوان این منطقه در آینده شاهد افتتاح چنین پروژههای بزرگی باشیم.
زارعی کوشا افزود: اکنون که انقلاب اسلامی ایران در مسیر پیشرفت قرار گرفته باید ما خدمتگزاران همه همت و تلاش خود را برای سرعت بخشیدن به این مهم بکار گیریم.
نماینده مردم شهرستانهای مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم اظهار داشت:این پروژه شاید ساده به نظر برسد اما اگر امروز اجرا میشد بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت.
شیوا قاسمیپور این پروژه را یکی از بزرگترین پروژههای استان خواند و افزود: اتمام این پروژه یکی از مطالبات اصلی مردم این منطقه خصوصا روستای دهکانان بود که به همت دستگاههای متولی امروز شاهد افتتاح آن هستیم.
وی با اشاره به اینکه اجرای این پروژه مهاجرت معکوس به همراه خواهد داشت، گفت: روستاهایی هم چون دهکانان در گذشته بالغ ۹۵ هزار نفر جمعیت داشت ولی به دلیل نبود شغل و شرایط مناسب این مردم مهاجرت کردند که با اجرای چنین پروژه ای زمینه بازگشت آنها فراهم می شود.
وی در ادامه با ابراز گلمندی از وضعیت نامناسب راه دسترسی منطقه گفت: با توجه به ظرفیت گردشگری روستاهای این منطقه از جمله دهکانان میطلبد که توجه ویژهای به زیرساختهای منطقه از جمله راه دسترسی شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این مراسم اظهار داشت: در ایام دهه فجر ۱۲۵ پروژه به ارزش ۲۶۷ میلیارد تومان در بخش کشاورزی افتتاح شده است که این طرح به دلیل شرایط خاصی که دارد یکی از بزرگترین پروژههای کشاورزی استان به شمار میرود.
پیمان اسکندری افزود: فاز اجرایی ایستگاه پمپاژ مجتمع ۶۰۰ هکتاری روستاهای دهکانان، تفین، دزوند علیا و سفلی در سال ۱۳۸۸ آغاز شد اجرای این ایستگاهها بدلیل کمبود اعتبار به مدت ۱۳ سال طول کشید و باعث بی اعتمادی مردم منطقه شده بود.
وی خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح ۶۰۰ هکتار از اراضی دیم روستاهای مذکور با ۳۵۰ خانوار و با احداث ۴ هزار و ۵۰۰ متر خط انتقال از رودخانه پالنگان، دو واحد ایستگاه پمپاژ و سه باب استخر ذخیره آبی به ظرفیت سه هزار مترمکعب با صرف هزینهای حدودا ۳۸۰ میلیارد ریال، زیرکشت آبی قرار خواهد گرفت.
اسکندری با اشاره به اینکه اجرای این طرح به ازای هر هکتار برای یک نفر و در مجموع ۶۰۰ نفر شغل ایجاد میشود، تصریح کرد: اجرای سیستم آبیاری نوین در این باغات از دیگر برنامه های سازمان است که به ۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که از این میزان ۷۵ درصد آن توسط سازمان به طور بلاعوض به کشاورزان داده می شود و ۲۵ درصد دیگر را هم بنیاد علوی تقبل کرده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه الگوی کشت در این منطقه انار و انجیر است، گفت: نهالهایی برای روز نهالکاری در نظر گفته شده نصف پول این نهال ها را از محل یارانه پرداخت خواهد شد.
وی گفت: با توجه به وضعیت توپوگرافی و محرومیت منطقه این طرح یکی از بزرگترین پروژههای استان است که طبق وعده داده شده در کمتر از یک سال به اتمام و بهرهبرداری رسید.
مدیرعامل شرکت برق کردستان نیز با بیان اینکه این پروژه دارای ۲ ایستگاه پمپاژ است که در مرحله نخست به ۲.۸ مگاوات برق نیاز دارد گفت: ابتدا قرار بود این میزان برق، از خطوط ۲۰ کیلوولت پست های نگل یا کامیاران تامین شود اما به دلیل اینکه منطقه در حال توسعه است و با افزایش میزان تقاضا برای برق مواجه میشدیم خط ۶۳ کیلو ولت را احداث کردیم.
هیوا لهونیان با تاکید بر اینکه ظرفیت واگذاری این خط تا ۵۰ مگاوات است افزود: با توجه به ظرفیت منطقه امکان افزایش ۱۵ تا ۱۸ برابر آنچه اکنون در این منطقه هست فراهم میباشد، همچنین لازم به ذکر است که به وسیله زیرساخت برقی که در منطقه ایجاد شده تا ۵۰ سال آینده هر توسعهای اتفاق بیافتد نیاز منطقه را برآورد می کند.
وی در ادامه تصریح کرد: اعتبار هزینه شده برای این پروژه با قیمت امروز ۲۰۰ میلیارد تومان برای خط ۶۳ کیلو ولت و برای خطوط توزیع هم سه میلیارد تومان است و برای پست ۶۳ سیار به ۶۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز است.
انتهای پیام/ ثریا صلواتی
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰